DİJİTAL DÖNÜŞÜM

 

 

 

Nesnelerin İnterneti (IOT)
Nesnelerin İnterneti; internet üzerinden erişilen fiziksel nesnelerin ağıdır. Bu nesneler içsel durumlar veya dış ortamla etkileşim kurmak için gömülü bir teknoloji içerir. IoT, birbirleri ile alakalı cihazların, makinaların ve nesnelerin otomatize bir şekilde birbirlerine veri ilettiği, bu verilerin firmalar, süreçler veya insanların faydasına işlendiği bir iletişim sistemleri topluluğudur. IoT çözümleri işletmelerin / kurumların operasyonel verimliliklerini artırırken, iş süreçlerini iyileştirir ve dijital dönüşümlerini güçlendirir.

 

Büyük Veri ve Analitik
Büyük veri düzenli veya düzensiz olmak üzere, her gün yapılan çalışmaların işleyişini zorlaştıran büyük miktardaki veriyi tanımlar. Büyük verinin analizleri sonucunda, çalışmalar için daha iyi strateji ve karar verme olanağı sağlanmış olur. Büyük Veri teknolojisinin temelinde farklı kaynaklardan gelen bütün
verileri tek bir yerde toplamayı amaçlayan Hadoop teknolojisi yer almakta. Bu verileri Hadoop içine almak için gerekli olan araçların yanı sıra, aldıktan sonra işlemek, analiz etmek ve anlamlandırmak için gereken araçlar da büyük verinin bir parçası.